-

Gözden kaçırmayın

Demiryolları Haftası'nda Eskişehir'in Önemi VurgulandıDemiryolları Haftası'nda Eskişehir'in Önemi Vurgulandı

İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, İzmir'deki yangın felaketi ile ilgili tepkilerini dile getirdi. Türkoğlu, “sahipsiz şehir” olarak nitelendirdiği İzmir’de vatandaşların çaresizliğine dikkat çekti.

Türkoğlu, yangın söndürme uçağı eksikliğine değinerek Cumhurbaşkanlığı filosunda 14 uçak bulunmasına rağmen yangın söndürme uçağının olmamasını sorguladı. Yangın sırasında gerekli donanım eksikliği nedeniyle ciddi zorluklar yaşandığına dikkat çekti.

İzmir'deki yangının etkisi altında kalan vatandaşların çaresizlik hissinin arttığını belirten Türkoğlu, İYİ Parti milletvekilleri ve yetkililerinin olayı yakından takip ettiğini ifade etti. İncelemelerde bulunmak üzere gönderilen heyet, İzmir Valisi Süleyman Elban, Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal ile görüştü.

Olayın ayrıntılarına inen Türkoğlu, vatandaşlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve çözüm yolları aradı. Ülkenin yangınla mücadelesinde yetersiz kalındığını vurgulayan Türkoğlu, sistematik ve donanımlı bir mücadele yönteminin eksikliğine işaret etti.