-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Milletvekilleri İTO'da İstişare Toplantısı Düzenlediİstanbul Milletvekilleri İTO'da İstişare Toplantısı Düzenledi



31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, Gemlik'te coşkulu bir açılış töreni ile başladı. Açılışa CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren katıldı. Festival, zeytin üreticileri ve kadın derneklerinin stantları ile zenginleştirildi.

Festival, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor. Açılışta katılımcılara hitap eden Nihat Yeşiltaş, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gemlik'in yerel zeytin üretiminin ön plana çıkarılması ve kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen festival, yerel halkın yanı sıra ziyaretçilerin de ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Festival süresince düzenlenecek etkinliklerle, zeytin ve zeytin ürünlerinin tanıtılması ön plana çıkacak. Katılımcılar, zeytin hasadını ve üretimini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Gemlik'te geleneksel hale gelen bu festival, yerel ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra, zeytinin Marmara Bölgesi'ndeki önemine de dikkat çekiyor.