-

Gözden kaçırmayın

"Hudutsuz Sevda'nın 28. bölüm ikinci fragmanı duygusal sahnelerle dikkat çekiyor!"

Ünlü oyuncu Can Yaman, 3 Mart'ta İtalya'nın Assisi şehrinde bulunan ve ağır engelli çocuk ve gençlere rehabilitasyon ve bakım hizmetleri sunan Serafico Enstitüsü'nü ziyaret etti. Yaman'ın kurucusu olduğu "Can Yaman for Children" vakfı, enstitünün yenilikçi kliniğine tıbbi cihaz desteğinde bulundu. Bu cihazlar; gece apnesi olan bireylerin kan oksijen doygunluğu ve kalp ritmini ölçebilen bir pulsiossimetre, pediatrik nöroloji polikliniği için bir boy ve ağırlık ölçer baskül, yutma sırasında sorun yaşayan hastalara hayati müdahalede bulunabilen yeni bir aspiratörden oluşuyordu.

Serafico Enstitüsü Başkanı Francesca Di Maolo, Yaman ve vakfının enstitüye ve çocuklara sağladığı dikkat ve yardımdan dolayı teşekkürlerini dile getirdi. Di Maolo, şunları söyledi: "Bu bağış bizim için çok anlamlı. Engelli bireylerin sadece bakıma değil, aynı zamanda araştırmaya, teknolojiye, yeniliğe ve bilimsel olarak yetkin profesyonellere de ihtiyacı var. Bu yolda ümitle iletilen mesajlar ve aramıza katılan müttefiklere ihtiyacımız var. Engellilik, asla değişmez bir kader olarak kabul edilmemeli."

Ziyaretin ardından Can Yaman, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Burada olmak benim için büyük bir mutluluk ve düşünmek için güzel bir fırsat. Serafico Enstitüsü, mükemmelliği, profesyonelliği, ileri görüşlülüğü ve moral değerleri bir arada bulunduran bir yer. Kurumun misafirleri her açıdan desteklenmektedir. Ancak, burada bireylerin etik açıdan gösterilen özen ve her insanın patolojilerine veya sosyal farklılıklarına bakılmaksızın hak ettiği onura sahip olması gerektiğini savunmak, hayata olan bir övgü ve inanılmaz bir ders. Bugün bu inanılmaz insan deneyimine bizi eşlik eden herkese teşekkür ediyorum."

#CanYaman #SeraficoEnstitüsü #rehabilitasyon #engellibilim #TıbbiCihaz #SosyalSorumluluk #İtalya