Gözden kaçırmayın

Kurtuluş Günü etkinlikleri Karacabey Panayırı'nda düzenleniyorKurtuluş Günü etkinlikleri Karacabey Panayırı'nda düzenleniyor

 Burcu Köksal, Valiliğin ifadesini istemesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Dedikodu üzerine Valilik yazılı ifade istedi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Köksal, “Belediye Başkanı olduktan sonra, kanunsuz ve ruhsatsız olarak kaçak işletilen kaçak iş yerleri ile ilgili gerekli denetimleri yaptık. Valiliğin ifade istediği iş yeri de kaçak olarak, herhangi bir ruhsat olmaksızın kanuna aykırı işletilen bir işletmeydi. Burası kapatıldı, mühür vuruldu. Bahse konu Iraklı kişinin belediyemize herhangi bir ruhsat başvurusu olmadığı kayıtlarda tespit edildi. Fakat bu kişi her ne hikmetse Valiliğe gidip tamamen kendi uydurduğu bir dedikodu ile ‘Buraya dükkan açmayacaksınız, Burcu Hanım ağzınızla kuş tutsanız da size ruhsat vermeyecek’ şeklinde ifadelerde bulunmuş. Bu dedikodu üzerine de benimle ilgili Valilik yazılı ifade istedi. 

Bazı resmi kurumlar seçim sonuçlarını kabullenemedi

Yıllardır AK Parti’nin hüküm sürdüğü bir memleket Afyonkarahisar ve biz 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde yüzde 51’lik bir oy oranı ile her iki Afyonludan birinin oyunu alarak seçilmiş bir Belediye Başkanıyım. Ancak görüyorum ki hala bazı resmi kurumların bu seçim sonuçlarını kabullenemediğini ve bu sonuçlarla ilgili ‘Ne yaparız, ne ederiz?’ şeklinde arayışa girdiğini bazı kurumların görmekteyim. Buradan şunu söyleyeyim; siyaset yapmak isteyen birileri varsa resmi kurumlarda istifa ederler, çünkü devletin makamları siyaset yapılacak yerler değildir. Siyaset yapmak isteyen devletin makamlarından ayrılır, siyasi partilere giderler kendisine uygun bulduğu, oraya üye olur siyaset yaparlar. Devletin makamları siyaset yapılacak yerler değildir. Devletin makamları bütün vatandaşlara eşit mesafede olmak ve eşit mesafede hizmet etmek zorundadır.