Gözden kaçırmayın

Harmancık Belediye Başkanından Nilüfer Olimpik Spor Kulübüne TeşekkürHarmancık Belediye Başkanından Nilüfer Olimpik Spor Kulübüne Teşekkür

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında yaptı. Toplantıda engelliler, şehit aileleri ve gazilere su bedelinde uygulanan yüzde 50’lik indirimi yüzde 85’e çıkarttıklarını, sığınmacılara evlilik işlemlerinde ise 25 kat fiyat tarifesi uygulanmasına karar verdiklerini açıkladı.

Belediye Sosyal Tesislerinde İndirimler Yapıldı

“Sığınmacıların Bu Memlekete Faydası Yok”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında yaptı. Toplantıda engelliler, şehit aileleri ve gazilere su bedelinde uygulanan yüzde 50’lik indirimi yüzde 85’e çıkarttıklarını, sığınmacılara evlilik işlemlerinde ise 25 kat fiyat tarifesi uygulanmasına karar verdiklerini açıkladı.

Afyonkarahisar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 23 madde ele alındı.

“ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINI EN KISA SÜREDE ÖDEYECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Köksal; “Afyonkarahisar Belediyesi olarak 23 Nisan ve 1 Mayıs etkinliklerinde çocuklarımızın v emekçilerimizin yanında olduk. Çalışan emekçilerimizin verdiği hizmetlerle halkımıza en iyi hizmeti verme olanağı buluyoruz bu nedenle seçim döneminde verdiğimiz maş ve ikramiye gibi haklarıyla ilgili kısa süre içerisinde süreci tamamlayacağız” dedi.

Meclis gündeminde yer alan önemli maddeler arasında Ali ihsanpaşa mahallesi ile Fatih Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve havaalanı koruma bandı içerisinde yer alan arsaların imara açılmasının mümkün olmaması nedeniyle yeniden güncelleme yapıldığı belirtildi.

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve personellerin toplu iş görüşmelerinin ilgili sendika aracılığı ile yapılmasına karar verildi.

Meclis gündeminde yer alan maddeler arasında bulunan 2023 yılı kesin hesap cetvelinin görüşülmesi ve 2024 yılı belediye gelir tarifelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin taleplerin görüşülmesi için 10 dakikalık ara verildi.

Aranın ardından oturum kaldığı yerden devam etti.  Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen bütçe kesin hesabındaki gider ve gelir kalemleri tek tek oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Afyonkarahisar Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan engelliler, şehit yakınları ve gazilere yüzde 50 olan su bedelindeki indirimi yüzde 85’e çıkarttık. Şehit çocuklarının da mali durumlarını beyan etmeleri durumunda onlara da indirim uygulayacağız.

SIĞINMACILARA 25 KAT ZAMLI TARİFE

Sosyal tesislerimizdeki fiyatları indirme kararı alarak vatandaşlarımızın daha fazla tesislerinden ucuza faydalanması için yüzde 30 ile 45 oranında indirimlere gittik. Personel sayısı fazlalısını da sadeleştirmeyi akabinde ise selfservis hizmetine geçmeyi planlıyoruz.  Ekmek fiyatlarına yapılan zamlara rağmen belediyemiz Halk Ekmek aracılığı ile 5 liradan satış yapacak, büfe açılmamış noktalara büfe yapacak, mobil araçlarla satış noktaları oluşturacağız. Nikâh ücretlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için alınan nikah ücreti 400 TL iken yabancı uyruklu vatandaşlar için 25 kat uygulanacağı ve rakamın 10 bin TL olacağı belirtildi.

KÖKSAL SIĞINMACILAR KONUSUNDA NET KONUŞTU

Sığınmacılara uygulanacak olan 10 bin L bedel karşılığı nikah işlemleri konusunda AK parti Belediye Meclis Üyesi Mahmut Emin Birliktir’in karara katılmadığını açıklamasının ardından Belediye Başkanı Burcu Köksal; “Ben seçim sürecinde sığınmacıların evlerine dönmeleri gerektiğini ifade etmiştim. Bayramlarda tatillerde memleketlerine, giden ve sınırdan rahat geçen, milletin parasıyla  hayatını sürdüren sığınmacılar artık misafir değildir. Benim esnafım kan ağlarken ruhsatsız işyeri açan ve rahat bir yaşam sermeye çalışan sığınmacılara başka yaptırımlarda da bulunacağım. Kendi memleketinden kaçıp benim ülkeme fayda sağlayacaklarına inanmıyorum.” Dedi.

 

#BURCUKÖKSAL