-

Gözden kaçırmayın

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi DüzenlendiKadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Düzenlendi

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Anneler Günü vesilesiyle, ilçede sevilen ve saygı duyulan iki önemli ismi ziyaret etti. Başkan Demircioğlu, ilçenin tanınmış simalarından 77 yaşındaki Fatma Kurnaz'ı ve çocukluğunun geçtiği mahalleden bir aile dostu olan 72 yaşındaki Nurhan Sapmaz'ı evlerinde ziyaret ederek, bu özel günde onları yalnız bırakmadı.

Fatma Kurnaz, genç yaşta eşini kaybettikten sonra hayatını esnaflığa adayan ve yarım asır boyunca Ayaş Çarşı merkezinde gazete bayi ve büfesini işletmiş bir isimdir. Yaşamı boyunca sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar çalışarak ilçe halkına hizmet eden Kurnaz, yaz aylarında gece 10'a kadar, kışın ise gece 8'e kadar dükkanını açık tutarak örnek bir çalışma disiplini sergilemiştir.

Nurhan Sapmaz ise, Başkan Demircioğlu'nun çocukluğunu geçirdiği mahallenin kapı komşusu olup, bu ziyaret esnasında geçmişe dair hoş anılar ve duygusal anlar yaşanmıştır.

Belediye Başkanı Demircioğlu'nun bu anlamlı ziyaretlerine, E.T.A Mahallesi Muhtarı Şükrü Pektaş da eşlik etmiştir. Ziyaretler sırasında Başkan Demircioğlu, Kurnaz ve Sapmaz'a sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek, onların Anneler Günü'nü kutladı ve kendilerine çiçek takdim etti.

Ayaş Belediyesi ve Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, ilçenin değerlerini ve geçmişini yaşatan bu tür anlamlı etkinliklerle toplumun kültürel bağlarını güçlendirmeye devam ediyor.