-

Gözden kaçırmayın

EGO, Toplu Taşıma Verilerini Kamuoyu ile PaylaşıyorEGO, Toplu Taşıma Verilerini Kamuoyu ile Paylaşıyor

Hac ve Umre ziyaretlerinde gerekli olan bazı temel malzemeler bulunmaktadır. İşte bu kutsal yolculuk için valizinizde mutlaka bulundurmanız gerekenler:

1. İhram: Hac ve Umre için özel olarak giyilen kıyafettir.
2. İhram kemeri: İhram kıyafetinin yerinde durması için kullanılır.
3. Dini kitaplar ve malzemeler: Kur’an-ı Kerim, seccade, dua kitabı, tesbih gibi ibadetlerinizde size yardımcı olacak dini materyaller.
4. İpli boyun veya bel çantası: Önemli eşyalarınızı güvende tutmak için kullanabileceğiniz pratik bir çantadır.
5. Uygun ayakkabılar: Ayakları tam kapatmayan ve arkası açık ya da arkası kayışlı terlikler, ziyaret sırasında rahat etmenizi sağlar.
6. Kişisel bakım çantası: Tıraş malzemeleri, tırnak makası, diş fırçası, diş macunu, tarak, sabun, pişik kremi ve banyo malzemeleri gibi kişisel bakım ürünleri.
7. Sağlık çantası: Sürekli kullanılan ilaçlarınızı ve sağlıkla ilgili diğer gerekli malzemeleri içeren çanta. Hac ve Umre sırasında sağlık hizmetleri sunulsa da, bu tarz özel ilaçları yanınızda bulundurmanız önerilir.
8. Güneş koruyucu ürünler: Güneş gözlüğü ve güneş kremi, açık alanlarda geçireceğiniz uzun vakitlerde korunmanızı sağlar.
9. Tavaf patiği: Kabe etrafında yapılacak tavaf sırasında rahat etmenizi sağlayacak özel ayakkabılardır.
10. Taşınabilir şarj cihazı (PowerBank): Telefonunuzun şarjının bitmesi durumunda kullanabileceğiniz mobil bir enerji kaynağıdır.

Bu listeye uyarak, ibadetlerinizi daha rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.