-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri DüzenlendiEskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri Düzenlendi

Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve yoğun bakım alanındaki son gelişmelerin ele alındığı "Yoğun Bakım Günleri" sempozyumunun açılış programı gerçekleşti. 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmalarında, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe konuşma yaptı.

Açılışta, Ankara’nın yoğun bakım kapasitesine dair veriler paylaşan Uzm. Dr. Kurtcebe, sempozyumun önemini vurguladı. Aynı zamanda etkinlikte, Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, yapılan çalışmalar ve yoğun bakım kliniklerinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yoğun bakımın bugünü ve geleceği üzerine önemli bilgiler veren sempozyum başkanı ve hastanenin yoğun bakımlar sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan da bilgiler verdi.

Ankara ve çeşitli illerden yoğun bakım klinik sorumluları, uzman doktorlar ve hemşirelerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun ilk gününde, hastane organizasyonu, pandemi deneyimleri, afetlerde yoğun bakım yönetimi, travma yönetimi ve ekstrakorporeal tedaviler gibi konular tartışıldı.