Gözden kaçırmayın

AFYONKARAHİSARLI TARLACI GÖREVDEN ALINDI.AFYONKARAHİSARLI TARLACI GÖREVDEN ALINDI.

Akıllı Gençler Matematik ve Fen Yarışmasında Yarıştı

Süleyman Demirel Fen Lisesi tarafından düzenlenen, 17 orta okulun katılım gösterdiği 8. sınıflar arası fen bilimleri ve matematik yarışmasının ilk aşaması sona erdi. Finale kalan altı okul, bugün Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda yarıştı. Bu heyecanlı mücadeleyi 500 öğrencinin izlediği bildirildi. Yarışma, öğrencilere yöneltilecek on matematik ve on fen bilimleri sorusu üzerinden gerçekleştirildi.

Yarışmada Neriman İbrahim Küçükyurt Ortaokulu birinci, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu ikinci, Hacı Hayriye Özsoy Ortaokulu ise üçüncü oldu. Kazananlara ödülleri; birinciye 2400 TL nakit, plaket ve madalya, ikinciye 1200 TL nakit, plaket ve madalya, üçüncüye ise 900 TL nakit, plaket ve madalya olarak verildi. Diğer üç finaliste de plaket ve madalyaları takdim edildi. Ödüllerin tamamı Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Aile Birliği tarafından sağlandı. 

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi ve Şube Müdürü Hayati Duman'ın da katıldığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler LGS sınavında Afyon'un 100 akı olacak ve Türkiye birincisi olarak sınavda başarılı bir şekilde çıkacaksınız." ifadelerini kullandı. 

 

#Akıllı Gençler Matematik ve Fen Yarışmasında Yarıştı