-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Londra'da İş İnsanları Toplantısına KatıldıAK Parti Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Londra'da İş İnsanları Toplantısına Katıldı

İyi Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu olarak Norveç’in başkenti Oslo’da çeşitli temaslarda bulunduklarını açıkladı. Zorlu, Parlamento Başkanı Mesud Karakhani, Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ve ilgili komisyon üyeleriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Norveç’in Filistin’i tanıma kararı nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini belirtti.

Komisyonun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) konusunda adım atılmasının gerekliliğini vurguladığını ifade eden Zorlu, Türkiye’nin terörle mücadelede beklentilerini de açıkça ilettiklerini bildirdi. Ayrıca, PKK ve YPG konusundaki tutumlarını paylaştıklarını ve özellikle Karabağ’daki son durum hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Zorlu, Ermenistan ile Türkiye arasındaki sürebilecek normalleşmenin anahtarının da Karabağ’da sağlanacak gerçek barış olduğunu ifade etti. Türkiye’nin milli çıkarları çerçevesinde tezlerini her fırsatta dünyaya anlatması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: TBMM Dışişleri Komisyonu açıklamaları. IyiParti, KursadZorlu, Norvec, Oslo, Filistin, KKTC, terorlemucadele, PKK, YPG, Karabag, Ermenistan, Turkiye