-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığından yapılan bir açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentleşme politikaları eleştirildi. AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm adı altında yürüttüğü projelerin aslında rantsal bölüşüme dönüştüğünü ve bu durumun şehri bir kentleşme krizine sürüklediğini iddia etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm politikalarının halkın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirten açıklamada, belediyenin öncelikle İzmir halkının yaşam standartlarını yükseltecek adımlar atması gerektiği vurgulandı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, kentsel dönüşüm projelerinde halkın mağdur olduğunu ifade ederek, bu projelerin yalnızca belirli kesimlere rant sağlamak amacıyla yapıldığını öne sürdü.

Bu açıklama, İzmir'deki kentsel dönüşüm projelerine yönelik kamuoyunda süregelen tartışmaları yeniden alevlendirdi. AK Parti'nin iddialarına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden henüz bir yanıt gelmedi.