-

Gözden kaçırmayın

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İncelediUlaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İnceledi

Beydağ İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Orman Yangınları Emniyet Tedbiri - Vatandaş Bilgilendirme çalışmaları kapsamında yol uygulamaları gerçekleştiriliyor. Yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınması ve ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde insan yoğunluğunun artmasıyla birlikte kasten ya da kusurlu davranışlar nedeniyle orman yangınlarının meydana gelebileceği belirtildi. Aynı zamanda terör örgütlerinin milli güvenlik, kamu düzeni ve vatandaşların anayasal hak ve özgürlüklerini ortadan kaldırmaya yönelik eylem ve faaliyetlerde bulunarak kamuoyunda gündem yaratmaya çalışabilecekleri ve toplumsal hayatı olumsuz etkilemek amacıyla tarım arazileri ve ormanlık alanlarda sabotaj eylemleri gerçekleştirebilecekleri vurgulandı. Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

- Belirlenen ateş yakma alanları dışında ateş yakmaktan kaçınmaları.
- Piknik alanlarında yakılan ateşlerin tamamen söndürüldükten ve alan tamamen temizlendikten sonra piknik yerini terk etmeleri.
- Anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği nedeniyle oluşan dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğu.
- Sigara izmaritlerinin tamamen söndürüldükten sonra uygun yerlere atılması.
- Orman bölgeleri ve çevresinde yangına sebebiyet verebilecek türde cam, cam kırıkları, şişe vb. maddelerin bırakılmaması.
- Orman alanlarına yakın yerlerde yapılan düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddeler kullanılmaması.
- Yangın riski görülen durumlarda hemen 112 acil çağrı hattı aranarak ihbarda bulunulması. Orman yangınlarının önlenmesi konusunda vatandaşlarımızın uyarıldığı ve bilgilendirme yapıldığı bildirildi.