-

Gözden kaçırmayın

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İncelediUlaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İnceledi

Kaymakamlığımız tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen 15 Temmuz 2024 programı, Asım Kocabıyık Camiinde sabah namazı buluşmasıyla başlayıp öğle namazı öncesi okunan mevlid ve ardından düzenlenen şehitlik ziyaretiyle devam etti. Şehit yakınlarının da hazır bulunduğu şehitlik ziyaretinde, şehitlerimize ve gazilerimize dualar edildi.

Düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Bursa İl Turnuvasına lisanslı sporcular katılım sağladı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gemlik Gençlik Merkezi ve Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte Satranç turnuvası düzenlendi.  Dereceye giren katılımcılara Kaymakamımız ve Gemlik Protokolü tarafından madalya ve ödüller verildi.

Orhangazi Caddesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına Gemlikli Motosiklet ve bisiklet gönüllüleri, İstiklal Caddesinden geçerek Şehitlerimiz anısına gösteri düzenlendiler.   

Mehteran takımı öncülüğünde başlayan Bayrak yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşe ve 15 Temmuz Meydanındaki programa Kaymakamımız Hasan Göç, Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Kocabey, Belediye Başkanı Şükrü Deviren, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kılıç ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Özgür Yılmaz başta olmak üzere protokol üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı ve Teşkilat üyeleri, MHP İlçe Başkanı ve Teşkilat üyeleri, Daire ve kurum müdürleri, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan anma programına, mehteran konseri ardından saygı duruşu ve istiklal Marşıyla başlandı. Kur'an-ı kerim tilaveti ile devam edildi.   

Gemlik Kaymakamımız Sayın Hasan GÖÇ yaptığı konuşmasında; 15 Temmuz hain darbe girişiminin millet iradesi düşünüldüğünde dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek, "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız Değil üzerinden 8 yıl, 80 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

İlahi sanatçısı Ali Atmaca ve semazenlerinin gösterileri, Bayram Büyük Oruç konseri ve  Özgür Sayın'ın Kahramanlık türküleri büyük ilgi topladı.

Program Gemlik Müftülüğü din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ilahilerle devam ederek, salaların ardından İbrahim Bozkurt hocanın okuduğu dua ile 00.25 te sona erdi.