-

Gözden kaçırmayın

Sandıklı İşik Kıraathanesi'nde muhtarlar ve ustalar bir araya geldiSandıklı İşik Kıraathanesi'nde muhtarlar ve ustalar bir araya geldi

Tanburi Cemil Bey, ölümünün 108. yıl dönümünde düzenlenen özel bir etkinlikte anıldı. Musıki tarihimizin öncülerinden olan Tanburi Cemil Bey; yaylı tanbur, kemençe, lavta ve çello gibi enstrümanlardaki virtüözlüğü ve besteleriyle tanınmaktadır.

Musıki Eğitim Vakfı tarafından Büyükada Taş Mektep'te düzenlenen anma etkinliğine birçok önemli isim katıldı. Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Adalar Belediyesi Başkanı Ali Ercan Akpolat, Başkan Yardımcısı Fırat Durak, meclis üyeleri, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Haydar Karasu, Musıki Eğitim Vakfı Başkanı Fikret Erkaya, iş insanı Mehmet Uyanoğlu ve kızı Beyza Uyanoğlu gibi isimlerin yanı sıra, birçok sanat camiası üyesi ve musıkiseverler etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi destekleriyle düzenlenen Büyükada Yaz Konserleri kapsamında bir konser gerçekleştirildi. Grup Şenkop'un sahne aldığı bu konsere de Başkan Ali Ercan Akpolat ve Başkan Yardımcısı Fırat Durak katıldı.

Yaz boyunca devam edecek olan Büyükada Yaz Konserleri, her hafta sonu farklı sanatçılar ve grupları halkla buluşturmaya devam edecek.