-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Filistin'e Yapılan Sahte İhracat İddiaları Üzerine SoruşturmaTürkiye'de Filistin'e Yapılan Sahte İhracat İddiaları Üzerine Soruşturma

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Meclis'ten geçirilen “Hayvanları Koruma Yasası”na yönelik eleştirilerini ve bu yasanın iptali için yürüttükleri çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Günaydın, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yasa ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

Gökhan Günaydın, yasayı "katliam yasası" olarak nitelendirdi ve Anayasa'ya aykırı olduğunu düşündükleri bu yasaya karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Yasa 2 Ağustos 2024 tarihinde yürürlüğe girmişti ve Anayasa'ya aykırılık başvurusu için tanınan 60 günlük sürenin içinde olduklarını belirtti.

Günaydın, yasanın hem komisyonda hem de genel kurulda değişken bir içeriğe sahip olduğunu ve Resmî Gazete'de yayımlanmadan önce kesinleşmediğini belirtti. Resmî Gazete yayımı sonrasında derhal kapsamlı bir başvuru hazırlığına başladıklarını ve bu süreçte barolar ve derneklerle ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 60 günlük sürenin ilk çeyreğinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti.

Milletvekili Günaydın, açıklamasında hayvan haklarına vurgu yaparak, "İnsan evrende kum tanesinden daha büyük ve daha önemli değildir. Hiçbir canlının ölüm emrini verecek yetkide ve kudrette değiliz, olmamalıyız," dedi. Ayrıca, sokakların ve güvenli alanların hayvanlar ve çocuklar için yaşanabilir hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Günaydın son olarak 20 yılda 200 barınak ve son 15 yılda 1.2 milyon kısırlaştırma ile bu sorunun kaynağının çözülemediğini belirtip, iktidarın hayvan ve insan haklarındaki adaletsizliğine karşı duracaklarını ifade etti. "Birlikte yaşam mümkün ve güzeldir. Dostlukla, dayanışmayla, akıl ve emekle başaracağız." diyerek sözlerini tamamladı.

#CHP #hayvanhakları #GökhanGünaydın