-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, 11 Ağustos 1923 günü açılan ve kısa süre sonra Cumhuriyet'in ilan edilmesine tanıklık eden 2. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü derin bir saygıyla andıklarını belirtti. Kurtulmuş, Meclis’in açılışının ülkenin millet iradesi ve bağımsızlık yolunda önemli adımlar attığını vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde açılan ve milli egemenliğin teminatı olan Meclis’in bu özel gününü kutlayan Kurtulmuş, Meclis faaliyetlerine katkıda bulunan tüm milletvekillerine minnettarlığını dile getirdi. Milletvekillerinin, milletin vekâletiyle yaptıkları özverili çalışmaları ve fedakârlıklarının, Meclis'in kuruluş sürecinde ve sonrasında kritik bir rol oynadığını ifade etti.

"Meclisimiz, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde tarihi bir başarıya imza attığı o mücadele dolu günlerin en büyük eseridir," diyen Kurtulmuş, Meclis’in, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu esası üzerine kurulduğunu ve bu görevi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Cumhuriyet'in ikinci asrına girilmesiyle birlikte, geçmişin mirasını yaşatmanın, demokratik değerleri ve hukuk devleti anlayışını daha da güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Milletimizin ortak hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yol yürümeye devam edeceğiz," dedi. Ayrıca, bu anlamlı günde Meclis ve Cumhuriyet’in kurucularını saygıyla andıklarını ifade etti.