-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden tüm sporculara teşekkür ederek, başarılarından ötürü her birini kutladı. Zeybek, bir spor dalındaki ulusal ve global başarının yalnızca sporcu veya takımın değil, bağlı bulundukları yapılar, kulüpler, kurumsal destek, teknik olanaklar ve ilgili devlet organlarının koordinasyonunun bir bütünü olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 8 olimpiyat madalyası kazanan sporcularını tebrik eden Zeybek, özellikle belediyelerin spor kulüplerinde yetişerek madalya kazanan 4 sporcunun sevincini paylaştı. Yerel yönetimlerin ve onlara bağlı spor kulüplerinin sporu ve sporcuyu desteklemeye, altyapı ve profesyonel düzeyde her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini belirtti. Ancak, spor federasyonları ve Milli Olimpiyat Komitesinin de aynı hassasiyete sahip olması gerektiğini ifade etti.

Zeybek, Milli Sporculara verilen değeri tartışmaya açan durumlara şahit olduklarını ve Gençlik ve Spor Bakanının, federasyon seçimlerini siyasi hesapların gölgesinde bırakanların kendi iktidarları değilmiş gibi mevcut tablonun sorumluluğunu başka yönlere çekmeye çalışmasını eleştirdi.

Gönderilen sporcu sayısının en yüksek olduğu, yaş ortalamasının oldukça genç olduğu 2024 Olimpiyatlarından beklenen sonucu alınamamasının arkasında yatan kurumsal sebebin siyasi müdahaleler olduğunu savunan Zeybek, Türk sporunun bu prangalarından kurtulduğunda başarısının daha yüksek sesle duyurulacağını belirtti.

2036 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya talip olduklarını hatırlatan Zeybek, bu süreçte hem yerel yönetimlerde hem de devletin her kademesinde sporculara dört kolla sarılacaklarını ve Türk sporunu siyasi müdahalelerden kurtaracaklarını ifade etti.