-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Niğde’de yaşanan iş kazasında 16 yaşındaki inşaat işçisi Osman Bostan'ın 9. kattan düşerek hayatını kaybetmesini eleştirdi. İlgezdi, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden gencin ailesine başsağlığı dileyerek, gençlerin çalışmak zorunda bırakıldığı mevcut sistemi eleştirdi.

İlgezdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Niğde’de inşaatta çalışan 16 yaşındaki Osman Bostan, 9. kattan düşerek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden evladımızın ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Çocuklarımızı çalışmak mecburiyetinde bırakan bu ucube sistem AKP iktidarının eseridir. Ellerinizi çocuklarımızın üstünden çekin."

Bu olay ile birlikte, iş güvenliği konusundaki eksiklikler ve çocuk işçiliği tekrar gündeme geldi. Milletvekili İlgezdi, gençlerin iş hayatına zorla atılmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı ve hükümeti bu konuda adım atmaya çağırdı.

Kaynak: CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin açıklamaları.

#İşGüvenliği #Çocukİşçilik #MilletvekiliGamzeAkkuşİlgezdi #CHP