-

Gözden kaçırmayın

Bursa'da Kivi Hasadı BaşladıBursa'da Kivi Hasadı Başladı

Türkiye'nin ilk ve tek kız öğrencilere hizmet verecek Kur'an Eğitim Merkezi, Bursa'da eğitime başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun dini bilgilerle donatılması ve çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiyle buluşturulması amacıyla, önceki yıllarda Rize, Ankara ve İstanbul'da Kur'an Eğitim Merkezleri açmıştı. Bu merkezlerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol gereği, seçkin Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde (A.İ.H.L) eğitimlerine devam eden öğrenciler, Kur'an Eğitim Merkezlerinde uzman öğretmenlerin rehberliğinde İslami ilimlerle ilgili eğitim alabiliyorlar.

Rize, Ankara ve İstanbul'daki Kur'an Eğitim Merkezlerinden farklı olarak, yeni açılan Bursa Kur'an Eğitim Merkezi sadece kız öğrencilere yönelik hizmet verecek. Bu merkeze kayıt yaptıracak öğrencilerin, LGS'ye girmiş, hafızlık icazetini almış ve yetenek sınavlarını başarılıyla geçmiş olması gerekiyor. Bu kriterlere uyan öğrenciler, aldıkları puan ortalamasına göre sıralanarak kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

Merkezde lise eğitimi boyunca yatılı olarak eğitim görecek öğrencilere servis hizmeti sağlanacak ve aynı zamanda burs desteği verilecek. Bursa Kur'an Eğitim Merkezi, ilk öğrencilerini 9 Eylül’de eğitime başlatacak.