-

Gözden kaçırmayın

EGE'DE DEPREM!EGE'DE DEPREM!

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi derinden sarsan büyük depremin 24. yıldönümünde, kaybettiğimiz vatandaşlarımız anıldı. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Felaketin yıl dönümü nedeniyle Karacabey Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada, "Depremin acı hatıraları hala yüreğimizde taze. Bu büyük felaketin geride bıraktığı acıları bir kez daha hissediyor ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Geride kalanlara ise sabır ve metanet diliyoruz," ifadelerini kullandı. Bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının önemine de değinen Başkan, halkın deprem konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Anma törenine katılan vatandaşlar, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depremin yıkıcı etkilerini hatırlatarak, depreme karşı farkındalığın artırılması çağrısında bulundu. Uzmanlar, depreme dayanıklı yapıların inşasının ve acil durum planlarının oluşturulmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: Karacabey Belediyesi.