-

Gözden kaçırmayın

KAYMAKAMIMIZ SAYIN AVNİ ORAL'IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJIKAYMAKAMIMIZ SAYIN AVNİ ORAL'IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kurtuluş Günü Kutlama Programı, 102 yıl önceki büyük zaferi anmak ve Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak amacıyla gerçekleştirildi. Türk milleti, 30 Ağustos 1922 sabahı düşmana geçit vermeyen kahraman Türk ordusunun fedakarlığı ve mücadelesi sayesinde yeni bir döneme uyandı. Kocatepe'den başlayan ve Dumlupınar'da kesin zaferle sonuçlanan büyük zafer, tam bağımsız Türk Devleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturdu. Bu destansı zaferin kutlamalarında coşku ve gurur bir arada yaşandı.

Kutlamalara Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Denizli Milletvekili TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, misafir generaller, il protokolü kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın başlangıcında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Devlet büyüklerinin kutlama mesajı da programda okundu. Ardından Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibi Silahlı Hareketler Gösterisi sunuldu. Gösteri, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi ve yoğun alkış aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Helikopteriyle gerçekleştirilen Üzüm Salkımı gösterisi ise zafer kutlamalarının coşkusunu doruğa taşıdı. Programda ayrıca Uluslararası Halk Oyunları Ekipleri de gösterilerini sergiledi.