-

Gözden kaçırmayın

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İncelediUlaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İnceledi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun üstün inancıyla kazanılan Meydan Muharebesi sonucunda elde edilen büyük zafer olmakla zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı topyekün haykırış, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının net ispatı, nice fedakarlıklarla yazılan çok büyük bir kahramanlık destanıdır.

Kadim tarihi şanlı zaferler ile dolu olan aziz milletimiz, 30 Ağustos Zaferi ile adeta ezeli egemenliğini tüm dünyaya bir kez daha vurgulayarak maluma ilam etmiştir. Hulasa bu zafer ile Anadolu insanı verdiği onur mücadelesini milli birlik ve beraberliği, öz benliği ile bütünleşmiş kahraman ordumuzun gücünü bitti, bitirdik diyen yedi düvele biiznillah diyerek göstermiştir.

Aziz Türk Milleti'nin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olan bu anlamlı günün 102. yıldönümünü kutlarken, ecdadımızın fedakarlıklarını, azimlerini ve zor şartlar altında vermiş oldukları mücadeleyi bizler o cihetle ayrıca hürmetle yad ediyor, bize bırakmış oldukları ayrıcalıklı mirasa sahip çıkarak gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu da bu minvalde derinden hissediyoruz.

Geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes emanetin kutsiyetini, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürmek ve bizden sonraki nesilleri de gurur duyacakları bir vatanda bayrak yarışına taşımak hepimizin nihai hedefidir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle, milli egemenlik, birlik ve beraberlik kavramlarının mana ve vücut bulduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, visali vatan misali nesillerce devam berhayat kahramanlarımıza da bu vesile esenlikler diliyoruz.