-

Gözden kaçırmayın

İşitme Engelli Bireylerin Zorluklarıİşitme Engelli Bireylerin Zorlukları

Dünya genelinde pek çok bölgede barışın hâkim olmaması nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü anılıyor. Son zamanlarda Gazze ve Batı Şeria’da yaşanan savaş sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini geçti. Yüz binlerce insan yaralanırken, evsiz kalanların sayısı da artıyor. Ayrıca, 500’ün üzerinde sağlık kurumu ve sağlık çalışanı, çatışmaların neden olduğu tehditlerden doğrudan etkileniyor.

Savaşlar, işgaller ve iklim krizi gibi sorunlar, özellikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere, milyonlarca insanın temel ihtiyaçlarının karşılanmasını zorlaştırıyor. UNICEF’in verilerine göre, 739 milyon çocuk, yani her üç çocuktan biri, su sıkıntısı çeken bölgelerde ikamet ediyor. İklim krizi, bu durumu daha da kötüleşmesine neden oluyor. Öte yandan, Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda Raporu’na göre, yaklaşık 735 milyon insan açlık çekmekte, bu da dünya nüfusunun yüzde 9,1’inin yeterli ve sağlıklı gıdadan mahrum kalması anlamına geliyor.

Emperyalist çıkarlar nedeniyle tırmanan savaşlar ve çatışmalar, savunmasız ve dezavantajlı konumda olan milyonlarca insanı hem ruhen hem de bedenen olumsuz etkiliyor, özellikle çocukların geleceklerini tehdit ediyor.

Bu koşullar altında, sağlık alanında çalışanlar olarak silahların sustuğu, ayrımcılığın ve adaletsizliğin son bulduğu, farklı inançların ve kültürlerin eşit bir şekilde yaşayabileceği bir dünya talep ediyoruz. Tüm insanlığı umudu büyütmeye çağırıyoruz.