-

Gözden kaçırmayın

Kızılay Heyeti İlçe Kaymakamını Ziyaret EttiKızılay Heyeti İlçe Kaymakamını Ziyaret Etti

İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı tarafından Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleri ile "Koruyucu Aile Şenliği" düzenlendi. Şenlik, Eyüpsultan Vialand Tema Park'ta gerçekleştirildi. Programa, Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendi, İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi, İstanbul Çocukları Vakfı'nın Mütevelli Heyeti ile yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe protokolü, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Program, Anafartalar Ortaokulu Okul Spor Kulübü'nün halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından, koruyucu aile yanında büyüyen ve konservatuarı bitirmesinin ardından müzik öğretmeni olarak atanan görme engelli Hatice Kaya'nın müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İstanbul Valisi Davut Gül, koruyucu ailelerin önemine vurgu yaparak, çocukların hayatlarına dokundukları için teşekkürlerini iletti.

Emine Erdoğan Hanımefendi, konuşmasında "Koruyucu aileleri olduğunuz günden itibaren çocuklarımızın ilk öğretmeni, can yoldaşı, rol modellerisiniz. Sunduğunuz himayeyle onlara yaşamları boyunca yüreklerinde taşıyacakları mutlu bir çocukluk hediye ediyorsunuz. Gönüllülüğünüzle acının yerini sevinç, yalnızlığın yerini muhabbet, kimsesizliğin yerini güven duygusu alıyor." şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise koruyucu aileleri "insanlığın kalbi" olarak nitelendirdi ve çocukların sevgi ve güven ortamında büyümesini sağlamalarından dolayı minnettar olduklarını belirtti.

İstanbul Valisi Davut Gül ise konuşmasında koruyucu aile hizmet modelinin binlerce çocuğa umut olduğunu ifade etti ve İstanbul'un koruyucu aile sayısını artırmak için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Programda çocuklar, Vialand Tema Park'taki oyuncaklarla doyasıya eğlendi ve Emine Erdoğan Hanımefendi, Bakan Göktaş, Vali Gül ve diğer katılımcılar da çocuklarla vakit geçirdi.