-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Londra'da İş İnsanları Toplantısına KatıldıAK Parti Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Londra'da İş İnsanları Toplantısına Katıldı

Demokrat Parti, Türkiye'nin demokratik geçmişine vurgu yaparak, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü vesilesiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti temsilcileri, askeri müdahalenin ülkeye olan olumsuz etkilerini anlatarak, darbenin ardından yaşanan hak ihlalleri ve demokrasiye yapılan saldırıları gündeme getirdi.

Toplantıda, 44 yıl önceki olayların bir daha yaşanmaması için demokrasiye sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Geçmişteki olaylardan ders alınarak, demokrasinin güçlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Demokrat Parti'nin üst düzey yöneticileri, bu tür müdahalelerin kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirterek, demokrasi mücadelesine duyulan ihtiyacın altını çizdiler.

Basın açıklamasına, Demokrat Parti'nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra parti üyeleri ve yerel halk da katıldı. Bu etkinlik, Türkiye'de demokrasinin önemini ve geçmişten gelen travmaların unutulmaması gerektiğini hatırlatmayı amaçladı. Haber, Demokrat Parti'nin resmi açıklaması ve basın toplantısı kaynak alınarak hazırlanmıştır.