-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Sanayi Odası 2024 Yatırım Teşvik Bülteni Yayımlandıİstanbul Sanayi Odası 2024 Yatırım Teşvik Bülteni Yayımlandı

Beyoğlu Belediyesi, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirilen Avrupa Miras Günleri etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bu yılki etkinlikler, "Rotalar, Ağlar ve Bağlantıların Mirası" teması ile kutlanıyor.

Etkinliğin önemli duraklarından biri olan İSO Odakule, 1976 yılında inşa edilerek İstanbul’un modernleşme tarihinin simgelerinden biri haline geldi. Bina, ulusal ve uluslararası pek çok toplantıya ev sahipliği yaparak sanayi ve ticaretin merkezi olma niteliğini korudu. Ziyaretçiler, Avrupa Miras Günleri kapsamında Odakule’nin tarihi ve sanayi ile olan ilişkisini keşfetme fırsatı buldu.

Katılımcılar terastan, Beyoğlu ve tarihi yarımadanın muhteşem manzarasını izlerken, İstanbul’un tarihi siluetini deneyimledi. Bu etkinlik, şehirlerinin kültürel mirasına duyulan bağlılığı artırmayı ve katılımcılara farklı bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Bu etkinliğin organizasyonu, 50 ülkede eş zamanlı kutlanan önemli bir miras bilinci oluşturma amaçlı bir girişim olarak dikkat çekiyor.