-

Gözden kaçırmayın

19 Eylül 2024 Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreni19 Eylül 2024 Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreni

Aziz Milletimiz, tarih boyunca vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna canı pahasına mücadele eden kahraman evlatlarıyla nice büyük zaferler kazanmış, şanlı bir geçmişe sahip olmuştur. Bugün de bu vatanseverlik ruhunu aynı inanç ve kararlılıkla yaşatan gazilerimiz, milletimizin onur ve gurur kaynaklarıdır.

Şehitlik makamından sonra en yüce mertebe olan gazilik, vatanımızı ve milletimizi korumak için gösterilen emsalsiz cesaretin ve fedakarlığın en büyük nişanesidir. Gazilerimiz, tarihten bugüne kahramanlıklarıyla, vatan sevgileriyle ve dirayetleriyle bizlere yol göstermiş, yeni nesillere rehberlik etmeye devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Müşir" ve "Gazi" unvanlarının verilişinin 103.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

Gazilerimiz, gösterdikleri kahramanca mücadele ve fedakarlıklarla, milletimizin gönlünde her zaman müstesna bir yere sahip olacaklardır. Onların hak ettikleri saygıyı ve onuru sonsuza dek yaşatmak bizlerin en önemli görevidir.

Bu vesileyle tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.