-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Sanayi Odası, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerini Ağırladıİstanbul Sanayi Odası, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerini Ağırladı

Her yıl üretilen gıdanın üçte biri israf edilmektedir. Bu durum, dünya genelinde ciddi bir sorun teşkil ediyor. 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü, bu kaybı en aza indirmek ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bir fırsat sunuyor.

Gıda israfını önlemek, sürdürülebilirliğin yanı sıra, ekonomiye de büyük katkılar sağlamaktadır. İnsanoğlunun, yarınlarını koruması adına bu önlemlerin alınması büyük bir önem taşımaktadır. Tüketici alışkanlıklarından gıda üretim süreçlerine kadar her aşamada dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu bağlamda bireylerin, işletmelerin ve toplumun tüm kesimlerinin gıda israfını azaltmak için harekete geçmesi gerekiyor. Farkındalığı artırmak, eğitim programları düzenlemek ve toplumda bu konu üzerine düşünmeye teşvik etmek, israfla mücadelede önemli adımlardır. Unutulmamalıdır ki, gıda israfını önlemek, sürdürülebilir bir geleceğin anahtarıdır.