Gözden kaçırmayın

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ı Ziyaret EttiOSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ı Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'ın 2023 Yılı Vergi Rekortmenleri Belli Oldu: Zirvedeki İsim ve Şirket Belli Oldu!
2023 yılı vergilendirme döneminde Afyonkarahisar’ın en çok vergi ödeyen mükellefleri açıklandı. Gelir ve Kurumlar Vergisi kategorilerinde zirvede yer alan isimler ve şirketler önceki yıllarda da rekortmenliği elinde bulunduran tanıdık isimler oldu.Gelir Vergisi Rekortmeni: Şuayp Demirel 45 Milyon TL ile Zirvede

2023 yılı Gelir Vergisi rekortmeni, mermercilik sektöründe faaliyet gösteren Şuayp Demirel oldu. Demirel'e 45 milyon TL vergi tahakkuk edildi. Onu takip eden isim, 37 milyon 537 bin TL ile gayrimenkul sermaye iradı faaliyeti yürüten Veli Çakmak oldu. Listenin 3’üncü sırasında ise yine gayrimenkul sermaye iradı faaliyetiyle 17 milyon 574 bin TL vergi tahakkuk edilen Feride Kırlıoğlu yer aldı.Gelir Vergisi rekortmenleri listesi şu şekilde sıralandı:

Şuayp Demirel – 45 milyon TL
Veli Çakmak – 37 milyon 537 bin TL
Feride Kırlıoğlu – 17 milyon 574 bin TL
Mustafa Coşgun – 8 Milyon 354 Bin TL
Ahmet Erçin Öztaylan – 5 Milyon 748 Bin TL
Mustafa Çelik – 5 Milyon 510 Bin TL
Kenan Şahin – 4 Milyon 573 Bin TL
Mehmet Çakmak – 4 Milyon 49 Bin TL
İsmi açıklanmayan mükellef
Hakan Kırlıoğlu – 3 Milyon 32 Bin TL
Kurumlar Vergisi Rekortmeni: Kırlıoğlu Kimya Sanayii A.Ş. 92 Milyon TL Vergiyle Birinci
Kurumlar Vergisi kategorisinde 2023 yılı Afyonkarahisar’ın vergi rekortmeni, patlayıcı maddeler ve emniyet fitilleri üretimi yapan Kırlıoğlu Kimya Sanayii A.Ş. oldu. Kırlıoğlu A.Ş.'ye tahakkuk eden vergi tutarı 92 milyon 911 bin TL olarak açıklandı.

Kurumlar Vergisi rekortmenleri listesinde ikinci sırada 48 milyon TL vergiyle Çakmaklar Mermer, üçüncü sırada ise 38 milyon TL vergiyle HBB Mühendislik ve Altyapı Hizmetleri firması yer aldı. Listenin dördüncü sırasındaki Şuayp Demirel Madensuyu Sanayii ve beşinci sıradaki Sayın Prefabrik de en çok vergi ödeyen şirketler arasında bulunuyor.

Kurumlar Vergisi rekortmenleri sıralaması şu şekilde:

Kırlıoğlu Kimya Sanayii A.Ş. – 92 milyon 911 bin TL
Çakmaklar Mermer – 48 milyon TL
HBB Mühendislik ve Altyapı Hizmetleri – 38 milyon TL
Şuayp Demirel Madensuyu Sanayii – 31 Milyon TL
Sayın Prefabrik -30 Milyon TL
İsmi açıklanmayan mükellef
Adaçal A.Ş. - 27 Milyon
Demireller Otomotiv – 26 Milyon
Ayyıldız Mermer ve Maden 24 Milyon
Özer Konveyör Bant – 22 MilyonAfyonkarahisar’ın vergi rekortmenleri, kent ekonomisine katkılarıyla dikkat çekerken, yerel ve ulusal başarılarıyla ön planda olmayı sürdürüyor.