-

Gözden kaçırmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Partisinin Haftalık Grup Toplantısında Konuşma YapacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Partisinin Haftalık Grup Toplantısında Konuşma Yapacak

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ekrem İmamoğlu davası hakkında açıklama yaptı. Salıcı, davanın siyasi bir amaçla açıldığını ve hukuki meşruiyetinin bulunmadığını ifade etti. Türkiye'deki yargı sisteminin mevcut durumunun normal olmadığına dikkat çeken Salıcı, kamuoyunda bu davayı normalleştiren yaklaşımların yersiz olduğunu vurguladı.

Salıcı, üst düzey yargı mensuplarının bile yargı içindeki çetelerden şikayet ettiği bir dönemde, böyle bir davanın açılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. "Sanki Türkiye’de siyasetten bağımsız işleyen bir yargı düzeni varmış gibi," diyen Salıcı, bunun ülkenin gidişatının anormal olduğunun bir kanıtı olduğunu ileri sürdü.

İmamoğlu'nun siyaseten yargılanmasının, hukukun üstünlüğüne ve halk iradesine karşı yapılan bir darbe girişimi olarak görüldüğünü kaydeden Salıcı, "Darbe normalleştirilmez. Darbeye direnilir," diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konuda sorumluluğunu vurguladı.

Açıklamasında, milletin egemenliğine ve partilerine yönelik tehditlere karşı demokrasiyi kökleştirme görevlerinin olduğunu vurgulayan Salıcı, kararlılıkla ilerlediklerini belirtti.