-

Gözden kaçırmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Partisinin Haftalık Grup Toplantısında Konuşma YapacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Partisinin Haftalık Grup Toplantısında Konuşma Yapacak

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yıllardır Türkiye'de gündeme gelen yeni Anayasa tartışmalarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Kılıç, 2007, 2008, 2013 ve 2016 yıllarında "Yeni Anayasa yapacağız" vaadinde bulunulduğunu hatırlatarak, bu söylemlerle halkın oyalandığını ifade etti.

Kılıç, konuşmasında mevcut Anayasa'nın geçerliliğinin sorgulandığını ve bu süreçte mevcut düzenin itibarsızlaştırıldığını vurguladı. Uzun bir zamandır devam eden bu süreçlerin sonunda hâlâ somut bir adım atılmadığını belirten CHP'li vekil, Anayasa reformunun gerçek anlamda yapılması için daha ciddi adımlar atılması gerektiğini savundu.

Halkın ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren bir yasal düzenlemenin acı bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Kılıç, mevcut iktidarın bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini düşündüğünü ifade etti. Ülkede hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi için yeni bir Anayasa'nın gerekliliğine dikkat çeken Kılıç, bu tür söylemlerin halkın geleceği açısından önemli olduğunu belirtti.