-

Gözden kaçırmayın

NP İstanbul Hastanesi, Bipolar Bozukluk Hakkında Canlı Yayın DüzenliyorNP İstanbul Hastanesi, Bipolar Bozukluk Hakkında Canlı Yayın Düzenliyor

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında dört gün süren bir program gerçekleştirdi.

Programın açılışı, 1 Ekim 2024 tarihinde Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesi polikliniklerinde bilgilendirme standının kurulmasıyla yapıldı. Ayrıca lohusa ve süt çocuğu kliniklerinde hastalarla ziyaretler gerçekleştirildi.

Emzirmenin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde 'Bir Damla Bin Mucize' temalı bir panel düzenlendi. Panelde, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu açılış konuşmaları yaptı. Etkinliğe hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı. Panel, emzirme danışmanlarına ödül plaketlerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Programın üçüncü günü, “Benim sütüm bebeğime yeter” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Bu etkinlik, Kadın Doğum Hastanesi Gebe Okulu polikliniği girişinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Söyleşinin ardından fidan dikimi yapıldı.

Etkinliğin son gününde ise “Emzirmeyi Koruyalım, Destekleyelim, Teşvik Edelim” temasıyla hastanede doğum yapan ailelerin ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu program, emzirme konusunda farkındalık yaratmayı amaçladı.

Etkinlikler, aileler ve sağlık çalışanları arasında emzirmenin öneminin anlaşılmasına büyük katkı sağladı.