-

Gözden kaçırmayın

Öğrenci Kulüpler Birliği ve Öğrenci Konseyi, Dünya Kız Çocukları Günü'nü Unutmuyor!Öğrenci Kulüpler Birliği ve Öğrenci Konseyi, Dünya Kız Çocukları Günü'nü Unutmuyor!

Dünya genelinde kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve bu konudaki eşitsizliklerin farkındalığı artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim tarihi “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bu özel gün, sosyal, ekonomik ve eğitim alanlarındaki eşitsizliklerin kız çocuklarının yaşamlarını nasıl etkilediğine dikkat çekmeyi hedeflemektedir. Kız çocuklarının hakları, fırsat eşitliği ve güçlendirilmesi üzerine çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenlenerek, toplumsal farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

Etkilenen tüm topluluklar, bu günde yapılacak etkinliklere katılarak kız çocuklarına destek olmanın yollarını arayabilir. Olayın önemine dikkat çekmek için dünya genelinde farklı organizasyonlar iş birliği yapmakta, bu amaç doğrultusunda farkındalık yaratmak için projeler geliştirmektedir.