-

Gözden kaçırmayın

Dünya Kız Çocukları GünüDünya Kız Çocukları Günü

Açık Radyo'nun lisansının iptal edilip kapatılması, bağımsız medya kuruluşları üzerinde baskı oluşturarak halkın haber alma hakkını tehdit ediyor. Bu gelişme, aynı zamanda basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün devlet eliyle kısıtlandığına dair endişeleri de artırıyor.

Açık Radyo, 30 yıldır çevre, sanat, bilim ve edebiyat gibi geniş bir yelpazede özgür seslere ev sahipliği yaparak dinleyicilere alternatif bir bilgi kaynağı sunuyordu. Ancak karasal yayının durdurulması, demokratik bir anlayışla bağdaşmayan bir durum olarak değerlendiriliyor.

Bu durumun yalnızca otoriter devletlerde yaşandığını vurgulayan eleştirmenler, Türkiye’deki medya ikliminin özgürlükten uzak olduğuna dikkat çekiyor. Açık Radyo'nun susturulmasını kabul etmeyenler, bu duruma karşı toplumsal bir tepki oluşturuyor ve #AçıkRadyoSusturulamaz sloganıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ediyorlar.

Bağımsız medyanın varlığının demokratik toplumlar için kritik öneme sahip olduğu belirtilirken, Açık Radyo'nun yaşadığı bu durum, toplumda geniş yankı bulmaya devam ediyor. Medya özgürlüğü, halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi için vazgeçilmez bir unsur olarak değerlendiriliyor.