-

Gözden kaçırmayın

Üniversitede Demokrasi Kültürü GeliştiriliyorÜniversitede Demokrasi Kültürü Geliştiriliyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, gönüllük esasına dayalı projelerle topluma katkı sağlama amacıyla birçok etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerin temelinde, gençlerin sağlık, eğitim ve sosyal hizmet alanındaki bilinçlenmeleri ve farkındalıklarını artırmak yer alıyor.

Topluluk, özellikle sağlık alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Gönüllü doktorlar, sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla yerel kesimlere ulaşarak, sağlık hizmetlerine erişimi artırmayı hedefliyor. Atölye çalışmaları ve bilgilendirme seminerleri ile gençlerin sağlık konularında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.

Gerçekleştirilen etkinliklerde aynı zamanda, gençler arasında dayanışma ve yardımlaşma kültürünün yaygınlaşmasına da önem veriliyor. Bu sayede, toplumsal sorunlara karşı duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor. Gönüllü katılımcılar, çeşitli aktivitelerle aynı zamanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Genç Yeryüzü Doktorları, bu değerli çalışmalarını sürdürebilmek için toplumsal destek ve katılımcılık ilkesini ön planda tutuyor. Yenilikçi projelerin yanı sıra, sosyal etkinliklerle de gençlerin motivasyonunu artırmayı hedefliyor.