-

Gözden kaçırmayın

Dijital İSKİ Projesi, Silivri'de Hayata GeçiyorDijital İSKİ Projesi, Silivri'de Hayata Geçiyor

Ankara'nın başkent ilan edilmesinin yıl dönümünde konuşan Fethi Açıkel, bu kararın ardındaki tarihi ve kültürel önemi dile getirdi. Büyük Atatürk'ün cebindeki bir harita ile Türk milletinin bağımsızlık iradesini simgelemek amacıyla Ankara’yı seçtiğini belirten Açıkel, bu adımın Türkiye’nin kalkınma hedefleri açısından ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Açıkel, Ankara'nın, Anadolu'nun geri kalmışlığını aşarak modern bir ulus yaratma çabasının temel taşlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye’nin, okuryazar bir millet olabilmesi için bu adımın atıldığını belirten Açıkel, “Ankara, Anadolu'nun modernleşme ve kalkınma mücadelesinin kalbidir” ifadesini kullandı. Ayrıca, Cumhuriyet döneminde Anadolu'nun her yanına dağıtılan doktor, mühendis ve öğretmenlerin de bu kalkınma hamlesinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Açıkel, bugün hala geçerliliğini koruyan Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda, Türkiye’nin kendine yeterli, bağımsız ve çağdaş bir devlet olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Açıkel, Cumhuriyetin kazanımlarını koruma ve geliştirme yönündeki azimlerini yineledi.