-

Gözden kaçırmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'na katılacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'na katılacak

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için yapılan çağrılara ve kadın hakları savunucularına yönelik eleştiriler devam ediyor. CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, AKP Meclis üyelerinin tutumunu eleştirerek, “Mağduru ya da kurbanı suçlayan, failin sırtını sıvazlayan karanlık düzen” tanımı yaptı.

Dursun, kendi partisi adına kadınların haklarını korumak için mücadele edeceklerini ifade etti. “Kadınların hesaplaşacağı ve tarihin çöplüğüne göndereceği zihniyet budur. Biz kadınlar için ve kadınlar adına İstanbul Sözleşmesi yaşatır demeye de, 6284 etkin uygulansın demeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dursun'un bu açıklamaları, kadın hakları ve İstanbul Sözleşmesi'nin etkin bir şekilde uygulanması konusundaki kararlılığı vurguluyor. Kadınların, haklarının savunulması ve korunması için vermiş olduğu mücadelede, toplumsal destek ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.