-

Gözden kaçırmayın

Sahte Kabadayı Cemal Enginyurt’a Bir YanıtSahte Kabadayı Cemal Enginyurt’a Bir Yanıt

Argüden Yönetişim Akademisi, İstanbul Kent Konseyi, Arayüz Kampanyası, Kadıköy Akademi ve Mesken Şehircilik iş birliğinde düzenlenen Demokratik Dayanıklılık için Anlamlı ve Etkili Sivil Katılım Çalıştayı, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında gerçekleştirildi. Etkinlik, yerel yönetim anlayışını güçlendirmek ve toplumsal katılımı artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Çalıştayda katılımcılar, kent konseyi yapılanması, yönetim ve yönetişim kavramları hakkında kapsamlı tartışmalar gerçekleştirdi.

Yerel demokrasi ve katılımcı yönetim anlayışının geliştirilmesi hedefi güden çalıştayda, konsey kavramının getirdikleri, mevzuat eksiklikleri ve yeni konsey yapılanmaları ele alındı. Ayrıca, katılımın kavramsal ve evrensel algısı ile yereldeki yanlış algılar üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Günümüzde yönetişim araçlarının düşünsel ve işlevsel metalaştırılmasına dair görüşlerin paylaşıldığı bu çalıştay, yerel düzeyde sivil katılımın artırılmasına yönelik önemli öneriler sunmayı amaçladı.