-

Gözden kaçırmayın

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcısı Öğrenci Kulüplerini Ziyaret EttiSağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcısı Öğrenci Kulüplerini Ziyaret Etti

Diyabet Okulu, 2024 yılı Ekim ayı mezunlarını kutladı. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi tarafından gerçekleştirilen Diyabet Okulu programı, katılımcılara diyabetle ilgili geniş kapsamlı eğitimler sundu.

Eğitim İçeriği
Diyabet Okulu'nda verilen eğitimler; diyabette genel bilgiler, oluşum mekanizması ve fizyopatolojisi, tıbbi beslenme tedavisi, insülin tedavisi, diyabetle beslenme ve hareket ile kaliteli bir yaşam konusunda kapsamlı içeriklerden oluştu. Bu eğitimler, diyabet hastalarının sağlık yönetimlerini daha iyi yapmalarına yardımcı olmayı amaçladı.

Diploma Töreni
Ekim ayı sonunda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Havva Şenel, eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara diplomalarını takdim etti. Tören, katılımcıların başarılarının kutlandığı ve diyabet eğitiminin öneminin vurgulandığı bir etkinlik olarak kaydedildi.

Diyabet yönetiminde bireylerin bilinçlendirilmesi ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi için bu tür eğitimlerin devam etmesi bekleniyor.