Gözden kaçırmayın

Kiraz Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'nde Temizlik GerçekleştirdiKiraz Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'nde Temizlik Gerçekleştirdi

Özgeçmiş

 

Dr. Yavuz Örnek 1958 Erzurum- İspir doğumludur. 1981 Erzurum kimya bölümünden mezun oldu. Van YY. Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. New York, Syracuse üniversitesinde Y. Lisans, Washington DC, American üniversitesi'nde doktora yaptı. Yurda dönüp İstanbul üniversitesinde görev aldı. Araştırma sahası ilaç sentezi olmakla birlikte içme suyu kaynakları, meteorlar, çevre kirliliği konusunda çalışmaları vardır. NASA ile ortak yayını vardır. Tufan’ı ilk kez bilimsel olarak inceleyip yayınlamıştır. Mars hakkında yoğun çalışmaları vardır.

Kalkınmanın ve hayatta kalmanın bilim ve maneviyata sahip çıkmakla mümkün olacağını, teknolojide maneviyatsız kalkınmanın öncelikle ülkesine, bölge ve dünyaya yıkım getirebileceğini vurgulamaktadır. “Bilimde çıkmaz sokakları severim. Başarı çıkmaz sokaklarda saklıdır, zafer gayret ile mümkündür. Ay’a o çıkmaz sokaklarda çıkıldı. Atom bombası o sokaklarda keşfedildi. Kolay bir işten hayır gelmez” sözü ile zorlukların arkasında bulunan başarının azmin eseri olduğunu her zaman ifade eder.