Gözden kaçırmayın

Kiraz Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'nde Temizlik GerçekleştirdiKiraz Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'nde Temizlik Gerçekleştirdi

AYAZİNİ KÖYÜ'NDEKİ HAC GELENEĞİ NESİLLERDİR SÜRÜYOR

Afyonkarahisar'ın kadim köylerinden biri olan Ayazini'de, hac ibadetini yerine getirmeye hazırlanan vatandaşlara yönelik geleneksel uğurlama ve karşılama adetleri sonsuz bir özenle sürdürülüyor. Günümüzde birçok yerde modernleşme ve dönüşüm sürecine giren bu adetler, Ayazini Köyü'nde saklı kalmış bir hazine gibi korunuyor.


Hac yolculuğuna çıkmadan önceki haftadan itibaren, hacı adaylarına hediyeler takdim ediliyor. Akrabalar, hacı adaylarını bir ay öncesinden haczeden bireyleri yemeğe davet ediyor ve adeta bir şölen havasında Hacı Yemeği düzenleniyor. Veda günü geldiğinde ise, ihramlarını giymiş adaylar, dualar eşliğinde Türk bayrakları süslü otobüslere binerek kutsal topraklara doğru yola çıkıyorlar.

Bu yıl ise Ayazini köyünde, Ramazan Bayramı'nın ardından çok özel bir etkinlik düzenlendi. Köy sakinlerinden Mehmet Koçer, hacca gidecek olmanın sevincini ve maneviyatını köy halkıyla ve köyü ziyaret eden vatandaşlarla paylaşmak adına hac yemeği ve mevlüt programı tertip etti. Zahire ağacı altında verilen yemek ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile adeta köy manevi bir atmosfere büründü.

Yemeğe katılan ve aynı zamanda Mehmet Koçer'in yeğeni olan Fevzi Efe, köylerinde uzun yıllardır devam eden hac yemeği ve mevlüt geleneğinin önemine değindi. Efe, "Dayım, hac görevini ifa etmek için kutsal topraklara gidecek. Köyümüzdeki bu güzel geleneğe bu sene de devam ediyoruz. Ramazan bayramı münasebetiyle köyümüzü ziyaret eden vatandaşlarımız da bu etkinliğimize katkıda bulundular. Bu vesileyle gelen tüm misafirlere şükranlarımı sunarım. Dualarınızı eksik etmeyin, inşallah hac görevi herkese nasip olur," şeklinde konuştu.