-

Gözden kaçırmayın

EGO, Toplu Taşıma Verilerini Kamuoyu ile PaylaşıyorEGO, Toplu Taşıma Verilerini Kamuoyu ile Paylaşıyor

Ankara’nın Pursaklar ilçesine bağlı Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, Molière’in ünlü eseri "Cimri" ile tiyatroseverlerin karşısına çıktı. 679 kişilik büyük kapasitesi ile dikkat çeken ve Pursaklar Belediyesi’nin destekleriyle sanatseverlere sunulan bu büyük sahne, oyunun ilk gösteriminde tam anlamıyla doldu.

Kültürel etkinliklere büyük önem veren ve ilçenin sosyal yaşamına renk katmayı hedefleyen Belediye, bu büyük sahneyi 3 yıl önce hizmete açtı. Etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi olarak, ilçemize kazandırdığımız bu değerli mekân, vatandaşlarımız tarafından büyük teveccüh görüyor. Sahneye konulan her eserin yoğun ilgi görmesi, bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

"Cimri" oyunu, para hırsıyla kendini ve çevresini yabancılaştıran bir burjuvanın çelişkilerle dolu hayatını komik bir dille anlatıyor. İzleyiciler, oyun boyunca karakterin gülünç ve trajik durumlarını büyük bir ilgi ve zevkle takip etti.

Pursaklar ilçesinde sanatın ve kültürel etkinliklerin ivme kazanmaya devam ettiği bu dönemde, "Cimri"nin sahnelenmesi, ilçede tiyatro sanatına olan ilginin artışını da gözler önüne seriyor. Belediye, ilerleyen günlerde de sanat dolu programlara ev sahipliği yapmayı sürdürecek.