-

Gözden kaçırmayın

Ankara'nın Su İhtiyacı KarşılanıyorAnkara'nın Su İhtiyacı Karşılanıyor

Ödemiş Belediyesi, halkın cadde ve sokaklardaki kaldırımları daha rahat kullanabilmesi amacıyla düzenleme çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda, "sarı çizgi" uygulaması hayata geçirildi. Uygulama sayesinde yayalar ve esnaf kaldırımları düzenli bir şekilde kullanabilecek.

Özellikle ticari alanların yoğun olduğu bölgelerde dikkat çeken sarı çizgi uygulamasının, esnafın dükkanlarının önündeki kaldırımları kullanmasını standart hale getirmeyi amaçladığı belirtildi. Alt yapı çalışmaları kapsamında silinen sarı çizgiler yeniden çizildi ve Hürriyet, Gazi, Saraçoğlu ve Enstitü caddelerindeki çalışmalar tamamlandı.

Yeni düzenlemede, kaldırımlarda dükkan sınırına kadar olan mesafenin en az 100 cm’sinin yayalara bırakılması, en çok 60 cm’sinin ise esnaf tarafından işgal edilebilmesi öngörülüyor. Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde sarı çizgi kurallarına uymayan esnafa idari ceza uygulayacak.

Bu uygulama ile yayaların kaldırımlarda rahat yürüyebilmesi ve iş yerlerinin masa, sandalye ve satış ürünlerinin belirlenen alanların dışına çıkmaması sağlanacak.

Haber: Ödemiş Belediyesi Basın Bürosu