-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelen İzlanda Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Dilja Mist Einarsdottir ve beraberindeki parlamento heyeti, K Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Türkiye-İzlanda ikili ilişkilerinin geliştirilmesi ve iş birliği olanaklarının artırılması ele alındı. Liderler, iki ülke arasındaki mevcut ilişkileri derinleştirecek adımları tartıştı.

İsrail-Filistin meselesi de görüşmenin ana konularından biriydi. Oktay, İsrail’in Filistin’deki işgal faaliyetlerinin ve katliamlarının durdurulmasının, kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının ve Gazze’ye insani yardımların kesintisiz sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, iki-devletli çözüme olan ortak desteklerini yinelediklerini ifade etti.

Terörle mücadele konusuna da değinilen toplantıda, terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Oktay, Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetlerini ve beklentilerini aktardı.

Görüşmede ayrıca, Türkiye’nin 2014 yılından beri Kırım’ın işgaliyle başlayan süreçte Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne verdiği destek de gündeme geldi. Türkiye’nin, Ukrayna ve Rusya arasında süren savaşın sonlandırılması amacıyla tarafları masaya getirme çabaları da paylaşıldı.

İki ülkenin Avrupa Birliği ile ilişkilerinden, doğrudan uçuşların gerçekleştirilmesine kadar çeşitli konuların değerlendirildiği görüşmede, göç ve Arktik bölgesinde iş birliği gibi küresel meseleler de masaya yatırıldı.

Kaynak: K Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay'ın açıklamaları.