-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

Sivas'ta 1993 yılında yaşanan ve acı izler bırakan Madımak Katliamı'nın 31. yıldönümünde, katledilen 33 kişiyi anmak amacıyla bir miting düzenlendi. Anma etkinliği, Ankara'da Anıtpark'ta gerçekleştirildi.

Ankara CHP İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen mitinge, çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Etkinliğe CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol başta olmak üzere, il yönetim kurulu üyeleri, Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Nazım Sağlam ve ilçe yöneticileri katıldı. Diğer ilçe başkanları, STK liderleri ve vatandaşlar da anma mitinginde yer aldı.

Katılımcılar, konuşmalar ve anma etkinlikleri boyunca Madımak Katliamı'nda yaşamını yitirenleri andılar, barış ve kardeşlik mesajları verdiler. Mitingde, olayın unutulmaması ve benzer acıların yaşanmaması adına toplumsal bilinç ve dayanışmanın önemi vurgulandı.

Anma mitingi, Madımak Katliamı'nın yarattığı acı ve kayıpların unutulmadığını gösterirken, toplumun tarihsel travmalar karşısında birlik olması gerektiği mesajıyla son buldu.