Gözden kaçırmayın

Kiraz Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'nde Temizlik GerçekleştirdiKiraz Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'nde Temizlik Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediyeyi 1.574.884.596,96 TL borcu ile devraldığını  İfade ederek, gelir-gider bütçelerini dengelemeye çalıştıklarını dile getirdi. Görevdeki 100 gününü dolduran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AFBEL Termal Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına Afyonkarahisar Belediyesi çalışmalarını değerlendirdi. 

 

Başkan Köksal Belediye'nin 100 Günlük Bütçe Performansını Açıkladı!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediyeyi 1.574.884.596,96 TL borcu ile devraldığını İfade ederek, gelir-gider bütçelerini dengelemeye çalıştıklarını dile getirdi. Görevdeki 100 gününü dolduran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AFBEL Termal Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına Afyonkarahisar Belediyesi çalışmalarını değerlendirdi.

Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar 'ı toplumcu belediye uygulamaları ile tanıştırmak ve bu uygulamaları yaygınlaştırmanın en büyük gayesi olduğunu kaydetti. Köksal, "3 Nisan 2024 tarihinde halkımızın büyük desteği neticesinde mazbatamızı alıp, göreve geldiğimiz günden itibaren alınacak kararların ve gerçekleştirilecek çalışmaların önemli olduğunun bilinci ile katılımcı, şeffaf ve toplumcu belediye uygulamalarını kendimize ilke edinip çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam etmekteyiz.  Belediye Başkanı olarak 100. Günü tamamlamış olmanın onuru ve bu 100 günü değerlendirmek amacıyla sizlerle bir araya gelmek istedim. Kentimizi toplumcu belediye uygulamaları ile tanıştırmak ve bunları yaygınlaştırmak en büyük gayem. Toplumcu belediye nedir? Toplumcu belediye, kentte yaşayanların yönetime katılmalarından yanadır. Toplumcu belediye, yoksullardan yanadır. Toplumcu belediye yaşamı ucuzlatmaktan yanadır. Toplumcu belediye ucuz, sürekli ve sağlıklı tüketimden yanadır. Toplumcu belediye, zor günlerde zorda kalanlardan yanadır. Toplumcu belediye, çalışanına, emekçiye değer verendir. Toplumcu belediye kamudan yanadır. Toplumcu belediye hesap vermekten yanadır. 3 Nisan 2024 tarihi itibari ile borcumuz toplam 1.574.884.596,96 TL idi. Bildiğiniz üzere mevcut borç tablosunu Belediye binamıza, şehrin muhtelif yerlerine, billboardlara asarak vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmalarını sağladık. Bu 100 günlük dönemin sonunda; Gelir Bütçemiz,  vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirler, sermaye gelirleri ve özel gelirlerin toplamı ile 502.765.574,94 TL oluşmuştur. Gider Bütçemiz ise,  personel giderleri, Sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri, mal ve hizmet alım giderleri, sermaye giderleri, sermaye transferleri, cari transferler ve faiz giderlerinden oluşan ki 26 Milyon 560 bin TL faiz giderimiz mevcut idi. 506.994.748,07 TL oluşmuştur. Stratejik planlama esaslı bütçeleme ile; bütçe açığımızı dengeleyerek ilimize güzel hizmetler yapmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.