-

Gözden kaçırmayın

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İncelediUlaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da TEKNOSAB Kavşağı İnşaatını İnceledi

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Çekmeköy'de de düzenlenen bir dizi etkinlik ile gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklal ve istikbali için göğsünü mermilere siper eden Kahraman Şehitlerin isimlerinin yaşatıldığı 15 Temmuz Şehitler Anıt Parkı'nda gerçekleşen anma programına; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Garnizon Komutanı, Albay Ali Çınar, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, STK Temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve hemşehrilerimiz katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Şehitlerin ruhları, Vatanın birlik ve beraberliği için hep bir ağızdan dualar edildi.

Açılışa katılan siyasi parti temsilcileri programda birer konuşma gerçekleştirerek hain darbe girişimini lanetleyerek, Vatanın bütünlüğü ve huzurunun daim olmasını diledi.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde gazi olan Erol Sönmez, programda yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşadı, katılan herkese teşekkür ederek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, "Demokrasi tarihimizin en karanlık günlerinden olan 15 Temmuz günü Türk Milleti'nin yazdığı destanın simgesidir. 21 saatte bastırılan karanlık darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetliyorum. Vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle anıyor, 2 bin 196 gazimize şükranlarımı sunuyorum. O gece devleti sokakta toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Türk milleti için bir dönüm noktasıdır. Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi, demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığına olan güveni ile bilinen Türk Milleti'nin bir kez daha tüm dünyaya bu özelliklerini gösterdiği gündür" dedi.

Başkan Çerkez, "Her zaman demokrasinin yanında olduğumuzu, her türlü darbenin karşısında olduğumuzu, bundan sonra da milli iradeyi hiçe sayan, ona itiraz eden, direnen, milli irade ve demokrasi dışı çabaya yeltenenlerin karşısında dimdik duracağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Darbenin kimden geldiğine bakmadan her türlüsüne karşıyız. Bundan 100 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığı ve önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ne, geçmişte ve bugün olduğu gibi yarınlarda da sahip çıkacağız" dedi.

"Şehitlik ve gazilik rütbelerini her türlü dünyevi zevklerinin, saltanatının, maddiyatının üstünde tutan bu millet, asla yenilmez"

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik konuşmasında, "Bugün, 15 Temmuz'un sekizinci yılı. Asker kılığına girmiş emperyalistlerin uşağı hainler, bundan sekiz yıl önce büyük bir ihanete kalkıştılar. Emperyalistler, itaatkar uysal, utangaç, yutkunan bir Türkiye istiyorlardı. Bunun için 40 yıl boyunca planlar yaptılar. Onların bu planlarını bu millet 15 Temmuz gecesi çöp kutusuna attı" dedi.

Kaymakam Çelik: "17/ 25' teşebbüslerinde bu millet sarsılmadı; gezi olaylarında sarsılmadı; 15 Temmuz'u ise, milletimizin cesareti, liderimizin feraseti ve şehitlerimizin - gazilerimizin fedakarlığı ve kahramanlıkları ile atlattık. Emperyalistler ve içimizdeki piyonları, bizimle mücadeleye devam edeceklerdir; biz bunu biliyoruz. Ama başaramayacaklar. Çok kez geldiler, gördüler. kimileri tabutlarıyla kimileri de ayaklarıyla geri gittiler. Biz tarihini ve medeniyetini iyi bilen milletimizle yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkeyi bulunduğu kapta sıkıştırmaya çalışıyorlar, ama gene başaramayacaklar.. Önce insanımızı olgunlaştırırız sonra da yüzyılın tüm teknik ve fen bilimlerini ele geçirir ve onları aşarız. Türk Milleti'nin yenilmezliğinin bir sırrı vardır: Şehitlik ve gazilik rütbelerini her türlü dünyevi zevklerinin, saltanatının, maddiyatının üstünde tutan bu millet, asla yenilmez. İnsanlığın, tüm gezegenin iyiliği için yaşatılması elzem bir medeniyetin temsilcisiyiz. Bu ülke batmaz, batarsa okyanuslar taşar. Bu milleti durduracak tek bir gerçek vardır o da güneşin soğuması, dünyamızı yarı yolda bırakmasıdır. Bu aziz milleti ille de bir şeye benzetmek istiyorsanız, her bir budağından sürgü atan, salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzetebilirsiniz. Bir sürgüsü çiçeğe dururken diğer sürgüsü kurumakta olduğunu, ötekinin meyveye durduğunu göreceksiniz.Tek bir sürgüye takılıp kalmayın, bütüne bakmayı adet edinin" dedi.

Daha sonra protokol ve davetliler sergiyi gezip günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.