-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i KaybettiAK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Hakan Yetkin'i Kaybetti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamalarına destek verdiğini belirtti. Ensarioğlu, Erdoğan'ın Rize'deki konuşmasında İsrail için yaptığı sert eleştirileri desteklediğini ifade etti. Ensarioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ümmetin umutla yardım beklediği en büyük devlettir. Cumhurbaşkanımızın bu çıkışı, ümmetin umudunun da sesi olmuştur," dedi.

Ensarioğlu, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Saddam" benzetmesine de sert tepki gösterdi. "Siyonistlerin bu hadsizliğine karşı, Müslüman bir Kürt olarak, Sayın Cumhurbaşkanı'nın arkasında değil tam da yanında durduğumuzu iç ve dış kamuoyunun bilgisine sunarım," dedi.

Ensarioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Irak olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Saddam Hüseyin olmadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı; hiç kimsenin tehdit edebileceği bir makam da değildir. Hele terör devleti İsrail’in hiç haddi değildir," ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, Ensarioğlu'nun Türkiye'deki siyasi iklimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteğini net bir şekilde gösteriyor.