-

Gözden kaçırmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Partisinin Haftalık Grup Toplantısında Konuşma YapacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Partisinin Haftalık Grup Toplantısında Konuşma Yapacak

Çubuk Belediyesi, yeni yapılan pazar yerinin alt katında bulunan dükkanları satma kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çubuk İlçe Başkanlığı, belediye meclisinde bu karara karşı çıkmalarına rağmen satış kararının durdurulamadığını açıkladı. Daha önce de satışa çıkarılan bu dükkanlar, yeterli değer görülmediği ve belediyenin maddi kaynak yaratma ihtiyacı nedeniyle yeniden satışa sunulmuştu.

CHP Çubuk İlçe Başkanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu alanın eski pazar yerine yapılan iş merkezi ve Büyükşehir Hizmet Binası ile değer kazandığına dikkat çekti. Partiye göre bu bölge, ilçenin cazibe merkezi haline gelmiş durumda ve gençlik, kadın, kültür, sanat ve istihdam alanlarındaki fiziki mekan ihtiyacını karşılıyor.

Açıklamada, "Elde olanları satarak kasaya geçici gelirler kazandırmak ilçemizin menfaatleri açısından yanlıştır. Burası Çubuk’un yükselen değeridir. Gençlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, kadınların böylesi alanlara ihtiyaçları vardır," denildi. Ayrıca, bu alanın satışı sonrasında önlenmesi zor sorunların ortaya çıkabileceği ve esnafların zarara uğrayabileceği belirtildi.

CHP Çubuk İlçe Başkanlığı, ilçenin katma değerinin korunması, mevcut değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve sosyal-kültürel yaşam alanlarının kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, bu satışa karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çubuk İlçe Başkanlığı, belediye yetkilileri ve tüm Çubuk halkına saygılarını sunarak, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.