-

Gözden kaçırmayın

EGE'DE DEPREM!EGE'DE DEPREM!

Gemlik Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarına bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık dört aydır süren çalışmalar sonucunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde yeni bir çocuk parkını hizmete sundu.

Cumhuriyet Mahallesi'nin merkezi noktasında, Ali Kütük Ortaokulu ile Ayşe-Ziver Karataş Camii arasında yer alan park, 115. ve 117. sokakların kesişiminde inşa edildi. Parkta, çocukların güvenli bir şekilde oynayabilmeleri amacıyla sağlıklı ahşap oyun grupları kullanıldı ve zemin kauçuk kaplama ile donatıldı. Parkta salıncak, kaydırak ve tırmanma parkurunun yanı sıra velilerin ve mahalle sakinlerinin dinlenebileceği oturma grupları da bulunuyor.

Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik'te güvenli ve rahat vakit geçirilebilecek mekanların artırılmasının önemine vurgu yaparak, "Nefes alacak mekanlara her zaman ihtiyaç var. Tüm mahallelere daha fazla çocuk parkı ve dinlenme alanı kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz," dedi.

Gemlik Belediyesi'nin çocuk parkları projesi, yerel seçimlerin ardından hız kazanmış, dört ay içinde beş yeni park hizmete açılmıştı. Ayrıca, on sekiz yeni park için de yer belirleme çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.